Verkeersveilige oudejaarsnacht : De feestbussen van De Lijn brachten op oudejaarsnacht veel mensen veilig naar hun feestbestemming en weer thuis. De feestbus tussen Herentals en Morkhoven vervoerde 701 personen (gemiddeld 39 per rit). De feestbus tussen Herentals en Turnhout vervoerde 391 personen (gemiddeld 24 per rit). De busritten verliepen rustig. De Lokale Politie Neteland registreerde geen noemenswaardige incidenten.

De Roest: van infrastructuur tot natuur

Op vrijdag 29 januari organiseert de milieuraad een infoavond over De Roest. Het stadsbestuur zet zich samen met vzw Natuurpunt in om van dit erkend natuurgebied een toegankelijk gebied te maken met aandacht voor natuur, recreatie en landschap. Dirk Wouters vertelt u meer over de huidige toestand en over de acties die moeten ondernomen worden. In een tweede presentatie legt Jos Gysels de link tussen natuur en erfgoed. De infoavond vindt plaats in de Lakenhal en start om 20 uur. Na afloop houdt de milieuraad een nieuwjaarsreceptie. Iedereen is welkom.

Debatavond ruimtelijke visie Wuytsbergen-Ekelen

Het stadsbestuur wil een structuurschets opmaken voor de omgeving Wuytsbergen-Ekelen. Zo wil de stad een antwoord vinden op hoe deze woonomgeving op een kwaliteitsvolle manier kan groeien. Uw inbreng is daarbij van groot belang. Op woensdag 3 februari om 19.30 uur vindt er een bewonersdebat plaats in zaal 't Hof (Grote Markt 41).

De avond start met een beschrijving van de omgeving Wuytsbergen-Ekelen en de opdracht die het studiebureau Omgeving heeft gekregen. De aanwezigen worden daarna in groepen verdeeld om thema's zoals mobiliteit, groen en wonen te bespreken. Schrijf u in voor de debatavond via www.herentals.be/structuurschets-wuytsbergen-ekelen, aan het onthaal van het stadsloket of telefonisch via tel. 014-28 50 50.

Herentals wordt opnieuw Wereldtals

De zesde editie van Wereldtals vindt plaats van 27 februari tot en met 30 april. Het stadsbestuur en de derdewereldraad spoorden verenigingen, organisaties en scholen aan om tijdens deze periode een activiteit rond het thema Noord-Zuid te organiseren. Wereldtals is de noemer waaronder deze activiteiten gebundeld zijn. U vindt alle informatie binnenkort op www.herentals.be/wereldtals en in de Wereldtals-brochure.

Buitenspeeldag 2016

Op woensdag 13 april is het in heel Vlaanderen Buitenspeeldag. Ook in Herentals valt er heel wat te beleven. Tussen 13 en 16 uur zijn alle kinderen welkom aan de sporthal in Noorderwijk, op het Dorpsplein in Morkhoven en in het Stadspark van Herentals. Er zijn springkastelen, reuzenspelen, gekke fietsen en nog veel meer. Deelnemen is gratis en inschrijven is niet nodig.

AC Herentals organiseert Hidrodoe-jogging

Op zondag 24 april organiseert Atletiekclub (AC) Herentals de Hidrodoe-jogging. De wedstrijd vindt plaats in de bosrijke omgeving rond Hidrodoe. De kidsrun start om 9.45 uur. Om 10.15 uur zijn de lopers van de 5, de 10 en de 15 kilometer aan de beurt. AC Herentals schenkt 25 procent van de opbrengst aan een goed doel. Meer informatie vindt u op www.run-in-thals.be.

Tijdens de activiteit is er geen doorgaand verkeer mogelijk in de Vorselaarsebaan, de Heikenstraat en de Meivuustraat. Er geldt ook een parkeerverbod.

Subsidie voor vijftigjarig bestaan AC Herentals

Herentalse verenigingen die aangesloten zijn bij een erkende adviesraad kunnen een subsidie aanvragen wanneer ze 25 jaar of een veelvoud van 25 jaar bestaan. Atletiekclub (AC) Herentals werd opgericht op 31 oktober 1966 en viert dit jaar haar vijftigjarig bestaan. De club is sinds 1970 aangesloten bij de Herentalse sportraad. Het schepencollege kent de jubilerende vereniging een subsidie van 500 euro toe.